Az ESCAPE egy multicentrikus vizsgálat, mely több európai orvostudományi klinika együttműködésében valósul meg. Magyarországon a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája és Magatartástudományi Intézete vesz rész a kutatásban.

Az ESCAPE kutatásban azt vizsgáljuk, hogy a hosszú távú, betegközpontú, biopszichoszociális együttműködésen alapuló ellátás mennyire támogatja a 65 évnél idősebb szívelégtelenségben, társbetegségekben és pszichés stresszben szenvedő betegek kezelését a jelenleg is zajló, szokásos ellátáshoz képest. Arra számítunk, hogy ez a komplex ellátás javítja az életminőséget, csökkenti a kockázati tényezőket és a pszichés stressz terhelést.

A kutatás két részből áll: egy csak adatgyűjtésből álló keretvizsgálatból és egy beavatkozást is magába foglaló klinikai vizsgálatból. Azok, akik a klinikai vizsgálatban is részt vesznek, értékes egészségügyi információkhoz jutnak egy biztonságos honlapon keresztül, és 50% valószínűséggel rendszeres támogatást kapnak egy gondozási koordinátortól, aki kilenc hónapon keresztül segítséget nyújt a szívbetegség, a társbetegségek és a pszichés problémák kezeléséhez.

Szeretne részt venni a vizsgálatban?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkacsoportunkkal az alábbi telefonszámon.

Telefonszám: +36 20 663 2723

Munkacsoportunk,

SE Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinika:

  • Dr. Nagy Klaudia Vivien kardiológus, vizsgálatvezető
  • Bernáth-Lukács Zsuzsa, a SZÍVSN Elnöke
  • Dr. Székely Andrea aneszteziológus, intenzív szakorvos (szívsebészet)

SE Magatartástudományi Intézet:

  • Dr. Stauder Adrienne pszichiáter, pszichoterapeuta
  • Dr. Balog Piroska klinikai szakpszichológus